sobota, 26 stycznia 2019

Domowy sos chrzanowo-czosnkowy


 Domowy sos chrzanowo-czosnkowy
Składniki:
1 cebula
4-5 ząbków czosnku
2 łyżki chrzanu
200 ml śmietany kremówki
sól
pieprz
natka pietruszki
łyżka oliwy
Wykonanie:
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na oliwie. Gdy będzie już złota, dodajemy pokrojone w kostkę ząbki czosnku i jeszcze chwilkę podsmażamy. Następnie dokładamy śmietanę i chrzan. Całość podgrzewamy kilkanaście minut, zdejmujemy z ognia, blendujemy, a na koniec dodajemy pokrojoną drobno natkę pietruszki.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...