Szybka sałatka
Składniki:
5 jajek
6 średniej wielkości ogórków konserwowych
2 płaty czerwonej papryki konserwowej
150 gramów selera w zalewie octowej
1 woreczek ryżu
2 łyżki majonezu
Przyprawy: sól i pieprz
Przygotowanie:
W osolonej wodzie gotujemy woreczek ryżu.
Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek.
Ogórki, paprykę i jajka kroimy w drobna kostkę.
Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek.
Ogórki, paprykę i jajka kroimy w drobna kostkę.
Selera odsączamy z nadmiaru zalewy, a następnie kroimy w
drobniejsze paski.
Wszystkie składniki przekładamy do dużej misy.
Dodajemy dwie łyżki majonezu i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Wszystkie składniki przekładamy do dużej misy.
Dodajemy dwie łyżki majonezu i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.