wtorek, 10 grudnia 2019

Domowy hot-dog


Domowy hot-dog
Składniki
1 bułka z ziarnami
1 parówka np. z kurczaka
1 puszka kukurydzy
cebula
1 pomidor
1 ogórek
pęk szczypiorku
1 limonka
pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania
Bułkę przecinamy wzdłuż i podgrzewamy w piekarniku. Parówkę gotujemy i wkładamy do środka bułki. Ogórek, pomidor i cebulę kroimy w kostkę po czym mieszamy je z kukurydzą. Do bułki wkładamy ugotowaną parówkę po czym wykładamy ją mieszanką warzyw. Tak przygotowanego hot-doga skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...