środa, 4 grudnia 2019

Kotlety ruskie


Kotlety ruskie
Składniki:
    30 dag sera białego
    1 kg ziemniaków
    1 jajko
    1 cebula
    sól, pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
Przygotowanie:
    Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odparowujemy i ubijamy na gładką masę. Studzimy.
    Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.
    Do ziemniaków dodajemy ser biały, cebulę, jajko. Masę starannie mieszamy, doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.
    Rękami formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rumiano.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...