wtorek, 10 grudnia 2019

Śledź w kożuszku


Śledź w kożuszku
Składniki:
50 dag filetów śledziowych
50 dag buraków
50 dag jabłek winno-kwaśnych
5 jaj ugotowanych na twardo
majonez light
Pęczek szczypiorku
Cebula
Olej
Pieprz
Wykonanie:
Śledzie pokroić, dodać cebulę, popieprzyć i zalać olejem na 12 godz. Następnie odcedzić, cebulę wyrzucić. Buraczki ugotować w osolonej wodzie i utrzeć na grubych oczkach.Układać warstwami w miseczce szklanej:
śledzie
majonez
buraczki – odcedzone z soku
jabłka utarte na grubych oczkach i odcedzone z soku
majonez
jajka pokrojone w kostkę lekko osolone
szczypiorek
Smacznego


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...