Śledź
w kożuszku
Składniki:
50
dag filetów śledziowych
50
dag buraków
50
dag jabłek winno-kwaśnych
5
jaj ugotowanych na twardo
majonez
light
Pęczek
szczypiorku
Cebula
Olej
Pieprz
Wykonanie:
Śledzie
pokroić, dodać cebulę, popieprzyć i zalać olejem na 12 godz.
Następnie odcedzić, cebulę wyrzucić. Buraczki ugotować w
osolonej wodzie i utrzeć na grubych oczkach.Układać
warstwami w miseczce szklanej:
śledzie
majonez
buraczki – odcedzone z soku
jabłka utarte na grubych oczkach i odcedzone z soku
majonez
jajka pokrojone w kostkę lekko osolone
szczypiorek
śledzie
majonez
buraczki – odcedzone z soku
jabłka utarte na grubych oczkach i odcedzone z soku
majonez
jajka pokrojone w kostkę lekko osolone
szczypiorek
Smacznego