Zraziki
drobiowe z parówką
Składniki
2 podwójne
filety z kurczaka
8 krótkich
parówek
1 duża cebula
3–4 selera(
lub inną ulubioną przyprawę)
sól, pieprz
2 łyżki
masła
olej
Wykonanie
Filety rozetnij na 8
płatów. Przykryj je przezroczystą folią (by nie uszkodzić
włókien mięsa) i cienko rozbij. Usuń folię. Kotlety oprósz solą
i pieprzem. Odstaw do lodówki. Selera opłucz, osusz, listki oderwij
od gałązek. Cebulę obierz, drobniutko posiekaj. Zeszklij na 1
łyżce masła. Dodaj listki selera i smaż razem jeszcze przez
chwilę.
Tak przygotowaną cebulę z selerem rozłóż na płatach mięsa. Na każdym połóż także parówkę. Zwiń. Zraziki zepnij wykałaczkami. Rozgrzej pozostałe masło oraz 2-3 łyżki oleju. Włóż mięso, zrumień je ze wszystkich stron. Zmniejsz płomień i duś jeszcze 15 minut.
Tak przygotowaną cebulę z selerem rozłóż na płatach mięsa. Na każdym połóż także parówkę. Zwiń. Zraziki zepnij wykałaczkami. Rozgrzej pozostałe masło oraz 2-3 łyżki oleju. Włóż mięso, zrumień je ze wszystkich stron. Zmniejsz płomień i duś jeszcze 15 minut.