wtorek, 10 grudnia 2019

Zraziki drobiowe z parówką


Zraziki drobiowe z parówką
Składniki
2 podwójne filety z kurczaka
8 krótkich parówek
1 duża cebula
3–4 selera( lub inną ulubioną przyprawę)
sól, pieprz
2 łyżki masła
olej
Wykonanie
Filety rozetnij na 8 płatów. Przykryj je przezroczystą folią (by nie uszkodzić włókien mięsa) i cienko rozbij. Usuń folię. Kotlety oprósz solą i pieprzem. Odstaw do lodówki. Selera opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek. Cebulę obierz, drobniutko posiekaj. Zeszklij na 1 łyżce masła. Dodaj listki selera i smaż razem jeszcze przez chwilę.
Tak przygotowaną cebulę z selerem rozłóż na płatach mięsa. Na każdym połóż także parówkę. Zwiń. Zraziki zepnij wykałaczkami. Rozgrzej pozostałe masło oraz 2-3 łyżki oleju. Włóż mięso, zrumień je ze wszystkich stron. Zmniejsz płomień i duś jeszcze 15 minut.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...