piątek, 19 listopada 2021

Budyniowe babeczki z kaszą manną

 

Budyniowe babeczki z kaszą manną


Składniki na 2 porcje:

40 g kaszy manny

1 opakowanie budyniu śmietankowego lub czekoladowego

1 jajo

1 opakowanie jogurtu typu Skyr

2 łyżki cukru

50 ml mleka

kostka gorzkiej czekolady


Wykonanie:


Wszystkie składniki poza czekoladą dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 15 minut, żeby

 kasza manna mogła napęcznieć. Gotową masę przełożyć do kokilek (można je

 wysmarować odrobiną oliwy), wierzch posypać pokruszoną czekoladą i zapiekać ok. 20-

25 minut w temperaturze 180 °C.

Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...