piątek, 19 listopada 2021

Ciasto Podwójna rozkosz bez pieczenia


 

Ciasto Podwójna rozkosz bez pieczenia

Składniki

3 jajka


1 kg twarogu z wiaderka


200 ml mleka


3 budynie śmietankowe bez cukru


200 g masła


300 g herbatników kakaowych


3/4 szklanki cukru


Przygotowanie


Masło rozpuszczamy z dodatkiem cukru. Do lekko ciepłego masła, dodajemy ser oraz


jajka, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.


Budynie rozpuszczamy w 200 ml mleka, dodajemy do powstałej masy. Całość


gotujemy na małej mocy palnika, ciągle mieszając do uzyskania gęstej masy.


Formę 23×27 wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej jedną warstwę


herbatników.


Na herbatniki wykładamy 1/2 masy, a na nią kolejną warstwę herbatników.


Na herbatniki wykładamy resztę masy a na nią ostatnią warstwę herbatników.


Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.


Ogórki papieskie - przepis

  Ogórki papieskie - przepis Składniki: 5 kg ogórków 3 łyżki soli 375 ml wody 0,5 l octu 600 g cukru ...