Sałatka
warstwowa z białym serem
SKŁADNIKI:
250 g sera białego
1 por
1 kukurydza w puszcze
3 pomidory
250 g szynki gotowanej
szczypiorek cienki
250 ml majonezu
sól do smaku
pieprz
ser gouda
250 g sera gouda
4 jajka ugotowane na twardo
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W salaterce na dno kruszymy biały ser, na to kładziemy pokrojony w paseczki i sparzony por. Następnie kukurydzę odsączamy i wysypujemy na pora. W miseczce mieszamy majonez, sól z pieprzem i połowę wykładamy na kukurydzę. Na majonez układamy ugotowane i starte na tarce o dużych oczkach jajka, a następnie umytego i pokrojone w kostkę pomidory. Następnie dajemy pokrojoną w kostkę szynkę i starty na tarce o dużych oczkach ser żółty. Na koniec dajemy resztę majonezu i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego!!!!